ERÜ'YÜ DÜNYAYA TANITACAK

ERÜ

ERÜ Rektör adayı Prof. Dr. Munis Dündar, ERÜ'yü dünya sıralamasında ilk 500'e girecek bir üniversite haline getireceklerini söyledi.

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Genetik Ana Bilim Dalı ve Avrupa Biyoteknoloji Derneği Başkanı Munis Dündar, rektör adaylığına dair açıklamalarda bulundu. Gevher Nesibe Medresesi'nin dünyanın ilk tıp fakültesi olmasına rağmen, dünya literatürüne bu özelliği ile geçmediğini ifade eden Dündar, rektör olması halinde ERÜ Tıp Fakültesinin isminin Gevher Nesibe Tıp Fakültesi olarak değiştirilmesi ve kuruluş tarihinin de 1206'ya çekilmesi için gerekli yasal düzenlemeleri yapmaya çalışacaklarını kaydetti.

 Dündar, Erciyes üniversitesini dünyanın tanıyacağı bir üniversite haline getirmek için rektör adayı olduğunu belirtti. 4 yıldır Erciyes Üniversitesi Rektörlüğü için hazırlandığını ve yapacakları projelerle Erciyes Üniversitesi'ni model bir üniversite yapmak istediklerini vurgulayan Dündar dünya sıralamasında ilk 500'e giren bir üniversite hedeflediklerini dile getirdi.

Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'ün de ifade ettiği gibi Avrupa Projelerinde en üst düzeyde yer alabilen, bilimsel kapasitesi ve idare tarzıyla ülke üniversitelerine örnek olabilecek bir üniversite oluşturmak istiyoruz.” diyen Dündar, Kayserinin son yıllardaki çok gelişen çizgisine layık, lider, öncü ve Türkiye'ye yakışır bir üniversite hedeflediklerini söyledi.



yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”